PVV in onmin bij grote EU-partijen

Het lijkt er op dat de PVV bij voorbaat wordt uitgesloten door de grote EU-partijen. Tijdens het Europese Verkiezingsdebat wat werd gehouden in Maastricht lieten de liberaal Guy Verhofstadt, Ska Keller van de Europese Groenen, de sociaaldemocratische Martin Schulz en Jean-Claude Juncker van de christendemocratische Europese Volkspartij zich behoorlijk negatief uit over eurosceptische partijen.

European flags in BrusselsMartin Schulz, afkomstig uit Duitsland, trok de vergelijking met het gedachtegoed van Hitler en stelde dat eurosceptische partijen alleen maar haat zaaien. Uiteraard is er niemand die Schulz ter verantwoording zal roepen voor zijn woordkeuze.

Na de uitspraak van Wilders over ‘minder Marokkanen’ is de PVV in een kwaad daglicht gekomen en in de peilingen flink wat zetels verloren. Ook in Groningen heeft de Statenfractie last van de landelijke ontwikkeling en uitspraken van de partijleider. PvdA Statenlid Sjak Rijploeg wist zich niet meer te beheersen en schrijver Karel Ten Haaf deed aangifte tegen fractievoorzitter Ton van Kesteren.

We vroegen Ton van Kesteren, fractievoorzitter van Groningse PVV fractie en tevens EU kandidaat (plaats 8), naar zijn reactie:

“Op 22 mei is het kiezen of delen. De EU is verworden tot een grootschalig nivelleringsproject waarvoor Nederland haar opgebouwde welvaart op zal moeten geven. Op 22 mei is het voor de Nederlander dan ook letterlijk kiezen of delen.”

“De eurofiele kasteelheren Schulz, Van Rompuy, Barosso en Verhofstadt leven nog in de Middeleeuwen. Het zijn moderne kasteelheren die het gewone volk uitmelken om een uitverkoren elite van haar privileges te blijven voorzien. EU critici zijn dan ook bedreigend en worden bij voorkeur monddood gemaakt, gestigmatiseerd en zelfs fysiek bedreigd. Ook gisteren zag je het weer bij P&W waar een prominent lid uit het VARA-schnabbelcircuit met inhoudsloos gebral en minachtende beledigingen gericht aan het adres van een verstandige EU scepticus en kandidaat EU parlementariër werd neergesabeld en men hem vervolgens niet eens liet uitspreken. “

minderEU“Het uitsluiten en stigmatiseren van eurosceptische partijen door eurofiele ‘kasteelheren’, in de hoop dat ‘boeren, burgers en buitenlui’ niet op deze partijen zullen gaan stemmen is ‘wishfull thinking’. De EU en de euro in de huidige vorm heeft de langste tijd gehad. De EU is een logge bureaucratische organisatie die een federaal Europa nastreeft waarin de lidstaten hun soevereiniteit zullen verliezen en de Nederlandse burger haar welvaart zal moeten delen met Oost- en Zuid-Europa. En tegen Schulz en c.s. zou ik willen zeggen: de gulden regel is ‘Wat u niet wilt dat u geschiedt doe dat dan ook de ander niet’. Een pleidooi voor een waardig en respectvol debat derhalve, waarin zowel voor- als tegenstanders van de EU/euro/federaal Europa een podium krijgen, zodat de burger straks onbevooroordeeld en zelfstandig een weloverwogen keuze kan maken. Dat is de democratie waarvoor ik zal blijven strijden en waarvoor onze ouders en voorouders soms zelfs letterlijk hebben moeten strijden. “

“Daarom roep ik alle burgers in Nederland op om op 22 mei sowieso te gaan stemmen. Het is namelijk kiezen of delen. Kiezen voor behoud van de Nederlandse soevereiniteit en welvaart of het delen van onze welvaart met een divers Europa. Het woord is op 22 mei aan de kiezer.” Aldus Ton van Kesteren.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 ⁄ 14 =