Lampjes vervangen in de ‘scheve toren’ van Bedum

In Bedum werden vandaag eindelijk na 7 jaar de 15 kapotte lampjes vervangen in de klok aan de voorgevel van de scheve toren van de Walfriduskerk. Eerdere pogingen die werden ondernomen door defensie mislukten omdat de geni-soldaten uit Wezep het niet aan durfden om via touwen naar boven te klimmen.

bedum_toren-1bedum_toren-2bedum_toren-3Het gebeuren bleek inmiddels landelijk nieuws te zijn. De landelijke pers kwam vandaag naar Bedum toe om de derde en laatste poging van de soldaten te aanschouwen. Dit maal was er voor het gemak een hoogtewerker geregeld. Veel burgers uit het dorp en schoolkinderen waren aanwezig om het spektakel te aanschouwen. Zo ook Hart van Nederland en Veronica.

De scheve toren is 35 meter hoog en staat 2.61 meter uit het lood. Hiermee is de toren van de Walfriduskerk de scheefste toren van Nederland. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was er zelfs een ontruimingsplan omdat men vreesde voor de veiligheid van de omwonenden.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 ⁄ 7 =