Gemeente Groningen niet akkoord met babyluikje

Bij de gemeente Groningen was een verzoek binnengekomen voor het openen van een babyluikje in de Indische buurt. Een babyluikje is een verwarmde omgeving waar moeders hun kind anoniem kunnen achterlaten om zich er van te ontdoen.

Sweet babyHet initiatief voor dit verzoek werd genomen door de stichting in oprichting Pro-life die op diverse locaties in het land babyluikjes wil plaatsen. Ze werken bij dit project samen met de Raad voor Kinderbescherming.

De gemeente Groningen is bang dat het babyluikje zelfs een averechtse werking zal hebben en dat verwarde vrouwen niet meer op zoek gaan naar andere mogelijkheden of hulpinstanties. De gemeente heeft bij dit besluit de standpunten van de gemeenten Dordrecht, Papendrecht en het ministerie van Veiligheid en Justitie meegewogen. Verder is er informatie vergaard bij de GGD, FIOM , UMCG en het Ketenoverleg Jonge moeders

Volgens het FIOM is het ook niet waarschijnlijk dat een vrouw die in de war is meteen na de bevalling op zoek gaat naar een babyluikje.

Het te vondeling leggen van Baby’s is door de Nederlandse wet verboden en de gemeente wil zich niet schuldig maken aan medewerking van een strafbaar feit.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 + 21 =