Paasvuren

Zaterdagavond zorgde de oostenwind ervoor dat we in de stad Groningen konden meegenieten van de geur van Duitse Paasvuren. In Duitsland gebeurt dit traditioneel op de zaterdag voor Pasen. In Marum en andere Groningse dorpen gebeurt dit op Tweede Paasdag.

paasvuur_marumIn veel dorpen maken verenigingen, zoals de Stichting Volksvermaken Tolbert, van Pasen een uitgebreid feest, met eieren lopen en gooien en natuurlijk als afsluiting een groot paasvuur. In Midwolde maakte men één van de grootste paasvuren in het Westerkwartier.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
36 ⁄ 18 =