Gemeentebelangen Bedum geen vertrouwen in burgemeester Bakker

GB laat kiezers in de steek

Martin_GemeentebelangenBeduVorige week stuurde de partij Gemeentebelangen Bedum (GB) een brandbrief naar de Commissaris van de Koning in Groningen, Max van den Berg, en uitte hierin haar ongenoegen over het reilen en zeilen binnen de Bedumer gemeentepolitiek. Vorig jaar nog trakteerde de partij de burgemeester op taart.

De lokale politieke partij voelde zich de afgelopen jaren stelselmatig op achterstand gezet als oppositiepartij in de Bedumer gemeenteraad. In het duidingsdebat werd al duidelijk dat GB niet deel zou nemen aan de nieuwe coalitie. De partij wordt nu door de huidige coalitiepartijen, CDA, ChristenUnie en PvdA, buitenspel gezet. GB is van plan om niet deel te nemen aan de gemeenteraad.

Uitslag van de verkiezingen op 19 maart 2014:

  • Gemeentebelangen Bedum: stemmen: 1602; 29,99%; zetels 4 (-2)
  • CDA: stemmen 1369; 25,63%; zetels 4 (+1)
  • PvdA: stemmen 1011; 18,93%; zetels 3
  • CU: stemmen 910; 17,04%; zetels 3 (+1)
  • VVD: stemmen 449; 8,41%; zetels 1

Gisteravond werd in het Trefcentrum in Bedum een vergadering belegd om verantwoording af te leggen naar de kiezers over de huidige gang van zaken rondom de coalitievorming en het voorgenomen besluit van GB om niet deel te nemen aan de gemeenteraad.

“Dat was de druppel die de emmer doet overlopen” zegt fractievoorzitter Martin Broekmans. “De manier waarop nu politiek wordt bedreven is niet mijn politiek”. Aldus Martin Broekmans.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
9 − 8 =