De Slag om Bourtange 2014

Vandaag was de laatste van de twee dagen waarbij de Slag om Bourtange werd uitgebeeld. Ongeveer 300 Soldaten uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland herleven een fictieve veldslag uit de Napoleontische tijd.

_DSC8770De acteurs, of beter gezegd de re-enactors, willen graag ervaren hoe het leven rond het jaar 1800 was. Ze slapen dan ook in een heus kampement op stro en ‘koken’ hun koffie, hangend aan een driepoot, boven een open vuur. Men tracht alles zo realistisch mogelijk na te bootsen.

Zondagmiddag om drie uur werd de veldslag gespeeld die begon bij boerderij “De Sikkepit”, net buiten de vesting. Bedoeling was om de poort van het vestingstadje Bourtange te veroveren.

Het weer was fantastisch en in grote getallen waren bezoekers uit Nederland en Duitsland naar Bourtange gekomen om dit evenement te beleven.

De ‘veldslag’ is een jaarlijks terugkerend evenement. Een hobby voor de re-enactors met een knipoog naar de geschiedenis.

Foto impressie, klik hier – korte videoreportage, klik hier

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
1 + 18 =