Veel gedupeerden nog steeds erg ontevreden over schadeprocedure NAM

Vandaag ontvangen wij op de redactie het volgende persbericht van de Groninger Bodem Beweging (GBB). Naar aanleiding van de verklaringen en getuigenissen in het filmpje op Youtube vroegen we de NAM naar een reactie.

Persbericht

Ondanks alle beloften en uitspraken van de NAM en EZ is de huidige schadeprocedure volstrekt ontoereikend om alle gedupeerden fatsoenlijk schadeloos te stellen. De simplistische uitleg van de NAM over de procedure op de website NAMplatform laat niet de vele obstakels zien waar mensen tegenaan lopen.

groninger_bodembewegingDe GBB krijgt deze problemen wekelijks te horen en lezen van onze leden. Om dit nogmaals duidelijk aan de kaak te stellen hebben we een kortlopende peiling gehouden. De uitkomsten hiervan staan onderaan deze pagina.

Ook laten we graag de gedupeerden zelf vertellen wat precies de ellende is waarin zij op dit moment nog zitten. We interviewden vorig weekend 13 gedupeerden die we in onderstaande productie samen hebben gebracht.

Uitkomst QuickScan GBB naar tevredenheid schadeprocedure NAM

QuickScan gehouden onder onze leden. Looptijd QuickScan: 2 weken.

Hoe tevreden bent u?

Erg tevreden 4% 5
Tevreden 16% 18
Een beetje tevreden 9% 10
Een beetje ontevreden 11% 12
Ontevreden 29% 33
Erg ontevreden 30% 34
Totaal tevreden 29% 33
Totaal ontevreden 71% 79

tevredenheid_aantallen

 

 

 

 

Reactie van de NAM

De NAM gaf in een telefonische reactie op het bericht van de Groninger Bodem Beweging aan dat alle genoemde gevallen in het filmpje serieus worden genomen en zeker bekeken zullen worden. De NAM kan alleen hier maar van leren.

In het schade-afhandelingsproces zijn nog steeds veel verbeteringspunten die bijvoorbeeld besproken kunnen worden aan de dialoogtafel, samen met de Groninger Bodem Beweging.

Het onafhankelijk zijn van de taxateurs ( volgens het persbericht: de slager die zijn eigen vlees keurt) geeft de NAM aan alleen maar met professionals te werken die niet verbonden zijn aan de NAM. Als mensen ontevreden zijn over de eerste taxatie is er altijd de mogelijkheid tot een second opinion.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 − 13 =