PvdA-Statenlid Sjak Rijploeg geeft toe aan emoties

Het bericht wat RTV Noord vandaag op haar website plaatste over de uit de hand gelopen ruzie tussen Statenleden Van Kesteren (PVV) en Sjak Rijploeg (PvdA) , daar is Ton van Kesteren niet zo blij mee. Zo zou het niet helemaal zijn gegaan. Overigens betreurt Van Kesteren het voorval wat zich afgelopen maandag afspeelde tijdens een debat met scholieren, maar hij betreurt nog meer dat Sjak Rijploeg zijn woorden niet terugneemt.

Ton_van_KesterenSjak Rijploeg probeerde afgelopen maandag Ton van Kesteren bepaalde woorden in de mond te leggen die Ton, zoals hij zelf aangeeft, nooit zou gebruiken. “Ik ben geen man van krachttermen en als ik wat verkeer heb gezegd ben ik de eerste om dat terug te nemen”.

Van Kesteren geeft aan dat hij en Rijploeg al sinds het begin dat de PVV in de Provinciale Staten zit meerdere malen met elkaar in botsing zijn gekomen. Het PvdA Statenlid zou vaak, buiten het oog van publiek en camera, snerende opmerkingen maken naar de fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten.

Afgelopen maandag vloog het PvdA-Statenlid uit de bocht in een debat waar ook nog eens jongeren bij waren. Hij schold Van Kesteren uit voor fascist toen Ton van Kesteren uitlegde aan de hand van een voorbeeld dat Poolse vrachtwagenchauffeurs in Nederland veel banen overnemen in de transportbranche in Nederland.

De ChristenUnie kwam er uiteindelijk aan te pas om Rijploeg tegen te houden die zichzelf niet meer in de hand had en van Kesteren wilde aanvallen. Ton van Kesteren geeft aan dat het emotionele gedrag wat Sjak Rijploeg afgelopen maandag laat zien, binnen de PVV fractie niet getolereerd zou worden. De uitleg die Debatleider Sherlock Telgt geeft aan RTV Noord, is verre van onpartijdig. Aldus Ton van Kesteren

Sjak Rijploeg was telefonisch niet bereikbaar voor commentaar maar de fractievoorzitter van de PvdA Statenfractie wel. Romke Visser wil niet vooruitlopen op wat er besproken zal worden in de fractie over dit onderwerp. Wel is er al een gesprek geweest met de leraar van de jongeren om duidelijkheid te verschaffen. De PvdA geeft aan de ‘baude uitspraken’ van het Statenlid te betreuren.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

2 thoughts on “PvdA-Statenlid Sjak Rijploeg geeft toe aan emoties”

  1. Ik heb ze wel eens bezig gezien en moet me van het hart dat van Kesteren heel wat beschaafder is dan PvdA Rijploeg.

    Misschien vinden ze bij de PvdA dat een zielig geval geholpen moet worden of zo?
    Echter deze man Rijploeg is niet zielig, hij heeft een probleem met een vreselijk slecht humeur en agressief gedrag. Laat die man hulp gaan zoeken.

  2. Die arme en correcte Mijnheer van Kesteren toch. Voelt zich met zijn postuur fysiek bedreigt door een iele, blinde man van 68 jaar. En houdt zich vervolgens verborgen om commentaar te geven op de walgelijke uitspraken van zijn partijleider. Vormt wat mij betreft een bevestiging van de typering door statenlid Rijploeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
6 ⁄ 3 =