Feestelijke opening ‘Beweegtuin’ in De Kornalijn, Vinkhuizen

Vanmiddag werd de Beweegtuin in Vinkhuizen bij De Kornalijn feestelijk geopend door wethouder Jannie Visscher. In Principe was dit de taak van de wethouder die sport in zijn portefeuille heeft maar die was door privé omstandigheden niet aanwezig.

beweegtuin-1beweegtuin-2beweegtuin-3Gabriëlle Copini was ook niet aanwezig. Het oorspronkelijke idee kwam van het D66-raadslid en werd via STIP, NOVO en De Kornalijn opgepikt. De introductie werd waargenomen door Koosje Doesen.

Wethouder Visscher vertelde dat Groningen trots was dat dit project succesvol is verlopen. De communicatie tussen wijk en bewoners is goed verlopen.  Het is een plek geworden voor iedereen waar je anderen kunt ontmoeten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen veel te weinig bewegen en ouders vaak overbezorgd zijn. Hierdoor worden kinderen te dik en krijgen ze meer blessures bij minimale inspanning.

“Gezond en goed vind je gewoon leuk.” Aldus Jannie Visscher.

Duco Bauwens (Nederland in Beweging) kwam net te laat. Hij zou in eerste instantie samen met Jannie Visscher de Beweegtuin openen. Hij geeft later een workshops gezond bewegen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 × 23 =