De verkeerssituatie rondom Winkelcentrum Paddepoel

De politieke partij lijst 11, van lijsttrekker Louis Bervoets, komt met een voorstel om de verkeerschaos rondom Winkelcentrum Paddepoel op te lossen.

plan-bervoets-eikenlaan2Volgens Louis is het afsluiten van de Eikenlaan en de Zonnelaan voor doorgaand verkeer richting Zernike, Roden, Vinkhuizen en Hoogkerk een begin. Alleen de bus krijgt doorgang d.m.v. een busbaan.

De Elzenlaan kan niet meer ingereden worden vanaf de Eikenlaan, zodoende wordt het stoplicht (kruising Sleedoornpad – Elzenlaan) wat er nu staat overbodig. Er zouden nieuwe opritten gerealiseerd moeten worden aan het eind van de Iepenlaan, richting Zernike. Tenslotte kan men met de auto via de Bedumerweg en de Plataanlaan (Ring Groningen -N370) ook naar Zernike rijden.

Voordelen:

Meer parkeermogelijkheid en veiligere oversteken. Winkelcentrum Paddepoel zou dan direct kunnen aansluiten op de nieuwbouw aan de overkant van de Zonnelaan. Hiertussen kunnen dan groenparken met terrassen worden aangelegd waar ook ruimte is voor markten. Ook het stukje waar fietsers oversteken (naast de Parel) richting Zernike zal een stuk veiliger worden.

Geen files meer en geen fijnstof. Uitsluitend bestemmingsverkeer zoals brandweer, politie en ambulance kunnen nog vrij doorrijden.

Dit zal resulteren in meer bezoekers voor de wijk en het winkelcentrum, een veiligere omgeving, meer sfeer en schonere lucht. Vrij parkeren is een mogelijkheid bij het winkelcentrum als men een uitritkaart krijgt van een winkelier. Zodoende wordt de koopkracht ook nog eens gestimuleerd.

Aldus Louis Bervoets, Lijst 11

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 × 12 =