Het beste van Nederland

Rik Zaal, radio – televisiemaker en schrijver bij Het Parool en de Volkskrant heeft een boek geschreven over ‘Het Beste van Nederland’ als een soort van opvolging van zijn eerdere bestseller ‘Heel Nederland’.

hetbestevanNLMet dit nieuwe boek geeft Rik Zaal u een onvergetelijke reis door Nederland. Een leerzame excursie langs de mooiste plekjes, uiteraard veelvuldig geïllustreerd met prachtige foto’s van o.a. Rogier Maaskant. Een heel toegankelijk boek wat niet te diep ingaat op geschiedenis of kunsthistorische verhandelingen zoals het geval was in zijn eerdere werken.

Over Groningen

In zijn boek haalt de schrijver een citaat aan van de kort geleden overleden schrijver, Gerrit Krol. “Het landschap is rationeel en eentonig, doch van een adembenemende schoonheid.” Verder beschrijft hij de polders in het noordoosten van Groningen als zeeën van rust en ruimte waarbij ieder jaargetijden zijn charme heeft. De fietsroutes langs en door de akkers en weiden in het Groningse Hogeland zijn een ervaring op zich.

Ook de koude oorlogsperiode heeft in de Provincie Groningen zijn sporen nagelaten. De luchtwachttoren in Oudemirdum en het oefendorp Marnehuizen in het militaire oefengebied Maarhuizen worden uitgebreid beschreven. Het boek vertelt over de navolging van de Amsterdamse architectuur in de stad Groningen en de in overvloed aanwezige middeleeuwse kerken in de Ommelanden.

Voor een leerzaam dagje uit, in de provincie Groningen of net buiten de provinciegrenzen, hoeft u geen reisgids meer te raadplegen, neem gewoon het boek van Rik Zaal mee.Het boek

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 ⁄ 12 =