Kies de Zon

Gisteren werden in de Euroborg bezoekers en genodigden de kans gegeven om een kijkje te nemen op het dak van het voetbalstadion waar al 191 mensen meedoen aan het collectieve zonne-energie project. Een project opgezet door Stichting 1miljoenwatt, Essent en FC-Groningen.

euroborg-1euroborg-2euroborg-3Het initiatief gisteren (9-3-14) werd gezamenlijk opgezet met de GroenLinks-actie ‘Kies de Zon’. Speciaal voor deze gelegenheid kwam ook het Tweede Kamerlid voor GroenLinks, Linda Voortman, even langs.

Het idee van het collectieve zonne-energieproject is simpel: investeer geld in zonnepanelen (550 euro per stuk) en krijg over 24 jaar (fase-1) uw inleg terug. Tijdens deze 24 jaar ontvangt  u ieder jaar 14 euro rente. Het is hetzelfde principe als geld sparen bij een bank en rente ontvangen, alleen nu weet u wél wat er met het geld gebeurd. Het wordt duurzaam geïnvesteerd (Zonbligatie). Fase-2 krijgt het ingelegde bedrag over 23 jaar terug.

Voor zonnepanelen is gekozen voor Japanse makelij. Deze panelen gaan ca. dertig jaar mee en voldoen aan alle wettelijke normen die in Nederland gesteld worden aan een zonnepaneel. De omvormers komen uit Duitsland (KACO) en de plaatsing van de apparatuur en panelen wordt afgehandeld door Toes Solar, Imtech en Bam.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
6 + 14 =