Welstandsvrije kavels in Meerstad

Om 15.15 vanmiddag kwam wethouder Roeland van der Schaaf en een klein groepje mensen naar de aftrap van de verkoop van welstandsvrije kavels aan de Zuidboldersweg in Meerstad. Een nieuw initiatief wat is bedacht door de Gemeente Groningen en de Gemeente Slochteren om Meerstad weer een nieuwe impuls te geven.

welstandsvrijekavelsDe wethouder somde een paar redenen op waarom mensen in Meerstad willen wonen. Het is buiten en toch dicht bij de stad. Slecht 20 minuten op de fiets en je zit al in het centrum van Groningen. Aan welstandsvrij bouwen zitten natuurlijk ook risico’s. Zo bestaat de kans dat de woning van een buurman geheel niet in uw smaak valt. En daar is dan niets aan te doen.

Wethouder van der Schaaf is optimistisch wat betreft de verkoop van huizen in Meerstad. Zonder de hulp van Slochteren was dit nooit gelukt. Het informatiecentrum Meerstad was tot 19:00 vanavond open voor belangstellenden.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 − 11 =