Iedereen moet naar de EU én Frans Timmermans luisteren!

Afgelopen weekend, toen minister Frans Timmermans oreerde dat Poetin wel eventjes naar de EU moet luisteren anders volgen er economische sanctie, was weer typisch zo’n  Nederlands momentje. Het landje zo groot als een speldenknop laat wéér van zich horen.

overall view of oil and gas installationJe zou de vergelijking kunnen trekken tussen Davith en Goliath of beter gezegd spreken van een ‘David-en-Goliath-complex’. Denk Frans Timmermans nu echt dat Poetin vreselijk onder de indruk zal zijn van diens spierballentaal? Of zouden de Russen onder de indruk zijn van die paar zakcenten die de EU, namens ons allen (democratisch besloten), wil schenken aan Oekraïne?

Koude oorlog

De situatie in de Oekraïne is ernstig. De EU probeert, onder het mom van humanisme en gezond verstand, hiermee voordeel op te doen over de rug van de burgers van de Oekraïne. Amerika wil zich er maar al te graag mee bemoeien

Een van de redenen waarom de EU graag wil dat Turkije zich aansluit is dat dit een Strategische lijn vormt naast de Arabische wereld. Voor Oekraïne geldt eenzelfde scenario. Andere redenen zijn van economische aard. Olie en gas spelen in Oekraïne een hoofdrol. Dat weet de EU en dat weet Poetin ook, vandaar zijn bezetting van de Krim. Zou het niet mooi zijn als Belarus zich ook aansluit zodat de noordelijke grens van de EU zo goed als compleet is?

Het wijzende en belerende vingertje van Nederland

Alexander Pechtold doet er nog een schepje bovenop en wil dat de Russische ambassadeur ter verantwoording wordt geroepen.

Na de politieke drama’s, die het gevolg waren van Nederlandse bemoeienis met de mensenrechten voor gays in Rusland, lijk het er op dat politiek Nederland nog steeds niets geleerd heeft en schaart zich meteen achter de mening van de EU en laat Frans Timmerman ‘en publique’ zichzelf én ons land weer voor schut te zetten bij de Russen.

Hoe hard gaan de EU en minister Timmermans janken als Rusland, via Gazprom, de gaskraan dicht draait ten gevolge van deze sancties?

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
5 + 20 =