Ambitieus

Zo af en toe kom je in je leven mensen tegen die een indruk achter laten. Niet voor niets zegt men dat een eerste indruk cruciaal is. Die indruk werd deze keer achtergelaten door mevrouw Zhor Badris die zich voorstelde tijdens het eerste lijsttrekkersdebat in het Groninger Forum.
In 1992 is Zhor naar Nederland gekomen om zich definitief te vestigen in ons land. Ze heeft een gezin met drie kinderen.

zhorNa haar opleiding secretarieel medewerker is ze aan het werk gegaan bij ABNamro en later bij het Sint Lucas ziekenhuis in Winschoten.
Toen ze vorig jaar werd gevraagd om mee te helpen met de catering tijdens het Noorderzon festival, hoefde ze niet twee keer na te denken en ging ze enthousiast meehelpen in de bediening. Tijdens dit festival leerde ze topkok Paul Rodenberg kennen , bekend van ’t Kookpunt en Doorkoken. Hij is nu de Culinaire Vakschool Groningen begonnen.

Zhor verloor op een gegeven ogenblik haar baan en kwam terecht in een uitkeringssituatie. Vanuit deze positie kreeg ze de mogelijkheid om een koksopleiding te volgen bij de Culinaire Vakschool van Paul Rodenberg. Ze leerde diverse kook-en snijtechnieken en ronde haar opleiding af met drie diploma’s.

Deze ambitieuze Marokkaanse dame droomt er van om ooit haar eigen halal catering bedrijf te beginnen in Groningen. Ze is net klaar met haar eerste horeca opleiding en popelt om aan het werk te gaan. Zolang haar halal catering nog niet mogelijk is blijft ze verder leren, daarom gaat ze nu een landelijk erkend horecadiploma halen via het Alfa-college. Een dag per week theorie op het Alfa College en de praktijk kan ze gewoon blijven doen bij de Culinaire Vakschool.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 ⁄ 3 =