De Wolf, John

Een potpourri aan personages en locaties wordt de lezers gepresenteerd in deze biografie over John de Wolf. Veelal worden personages omschreven en beleefd vanuit een ik-persoon en weergegeven met de taal die de personages eigen zijn. Jeroen Siebelink schrijft en ademt John de Wolf, sterker nog, hij kruipt in zijn huid. Dit bewijst dat er vaker dan alleen voor dit biografisch hoogstandje is samengewerkt tussen onderwerp en auteur.

Siebelink, Jeroen. De WolfDoor zich de taal van de hoofdpersonages eigen te maken weet de auteur op sublieme wijze de sfeer weer te geven die altijd rondom John aanwezig is geweest, vanaf klein kind tot succesvolle voetballer.

Als kind door het ijs gezakt en afgescheurde kruisbanden. Hoogtepunten en neergang van zijn carrière, als kind, volwassene en profvoetballer. Over de angst voor Sinterklaas en de ruigpoten in ‘De Gorzen’. Van de Schiedammer Boys tot op een terrasje in Paterswolde en FC-Groningen, aan de andere kant van de wereld.

Zijn liefde voor het noeste Feyenoord, bij Oranje en Ingrid. In Dallas tegenover Romario. De zwarte kant van beroepsvoetballers en de blonde wolf. Werkelijk niets wordt overgeslagen of aan de verbeelding overgelaten.

Een uitgebreide biografie met veel geschreven dialoog en feiten. Compleet en informatief, een absolute aanrader voor zowel liefhebbers als niet- voetballiefhebbers.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 × 15 =