‘Er gaat niets boven de VVD-Groningen’

Gisteravond was de aftrap van de VVD-campagne in de stad Groningen. Speciaal hiervoor was Staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, op werkbezoek naar Groningen gekomen. De aftrap werd gegeven in Café Drie Gezusters. Ca. 40 VVD-ers waren aanwezig zoals gedeputeerde Mark Boumans, de nestor van de Groningse Gemeenteraad, Jan Evenhuis, Sabine Koebrugge, Max Blom etc.

Staatssecretaris Sander Dekker was de hele dag in Groningen waar hij een bezoek bracht aan het Werkman College en de RUG. Dit bezoek stond in het teken van talentontwikkeling en de verbinding tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

vvd-1vvd-2vvd-3Onderwijs

Duidelijk werd dat de VVD graag wil dat kinderen die extra aandacht nodig hebben in het onderwijs, om welke reden dan ook, niet meteen een rugzak moeten krijgen of een label, maar dat het onderwijs dit zelf moet oppakken. Kinderen die begaafd zijn worden ook niet in een voorkeurspositie geschoven. Dit zou eigenlijk omgedraaid moeten worden volgens de VVD.

Voor studenten aan de universiteiten heeft een sociaal leenstelsel nog steeds de voorkeur volgens de staatssecretaris en het aantal studiejaren blijft gehandhaafd. Studenten zouden meer moeten lenen en dat investeren in zichzelf zodat ze de lening later ook kunnen terugbetalen.

Economie

Dit jaar hebben we te maken met cruciale verkiezingen. De stijgende lijn in de economie is nog fragiel en de VVD zit pas 1,5 jaar in het college. Mocht na 19 maart de VVD niet terugkeren in het college, zal er een hoop veranderen in de stad. Regelgeving voor ondernemers zal weer zwaarder worden, de OZB zal weer stijgen etc. Proactief wordt weer pappen en nathouden.

Economie wordt niet op het stadhuis gemaakt maar daarbuiten. Daarom is het belangrijk dat de stad wordt ‘ontregeld’. Deze pilot is al gestart in de Zwanestraat en Westerhaven. Laat ondernemers zelf hun straten inrichten en stop met de betutteling. Links heeft wat dat betreft te weinig vertrouwen in de mens. ‘Nait soezen, moar doun!’ luidt het devies.

Campagne

Wethouder Joost van Keulen vraagt de aanwezigen wat het tegenovergestelde is van lef. Mark Boumans roept meteen: “D66”. Van Keulen is bang dat D66 ook deze verkiezing weer links aan een meerderheid zal helpen.

Bauhaus, IBM en project Baanbrekend. Allemaal gerealiseerd, mede dankzij de VVD. De VVD Groningen moet zich dan ook blijven inzetten om de lokale economie te stimuleren. De VVD- leuze tijdens de campagne is dan ook: ‘Minder Gemeente en meer stad’.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 × 6 =