Lijst 11 Bervoets

Louis Bervoets is een goed persoonlijk ontwikkeld, emotioneel en maatschappelijk betrokken persoon die diverse zaken in onze samenleving via de denkwijze wil benaderen, dat alles met elkaar te maken heeft omdat dit van invloed is op elkaar (holistisch denken). Louis is 59 jaar , bouwkundig ingenieur en afgestudeerd aan de TU in Delft.

L_F_BervoetsLouis is, voordat hij zich opgaf om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Groningen, al enkele jaren politiek actief bij de partij MenS. Omdat deze partij dit jaar heeft besloten niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart en na veel onderling overleg, waarbij “Ja, meedoen!” steeds uit de bus komt is dit reden genoeg voor Louis om zelf met een partij te beginnen vanuit het zelfde gedachtegoed: denken en functioneren vanuit het hart en elkaar ondersteunen. Nieuwe energie in een nieuwe politiek.

De kersverse lijsttrekker is er bijvoorbeeld van overtuigd dat de huidige gemeenteraadsleden, die eigenlijk niet alleen maar volksvertegenwoordigers zijn maar ook maatschappij (her)vormers, in principe meer vanuit het hart zouden willen werken maar door partijbelangen worden tegengehouden. Zijn partij kent gelijkwaardigheid voor iedereen. Eenmaal in de gemeenteraad, zal het niet onwaarschijnlijk zijn dat om deze reden er diverse kandidaten vanuit andere partijen zullen overstappen naar lijst 11 Bervoets.

Onderwijs

In Louis zijn filosofie dient ‘het onderwijssysteem’ zoals we dat nu kennen drastisch veranderd te worden. De verandering zou al kunnen plaatsvinden in het basisonderwijs waar te weinig ruimte is voor de authenticiteit van het kind en de persoonlijke ontwikkeling. Het huidige reguliere onderwijs is prestatiegericht en veel onderwijssystemen onderdrukken de talenten van kinderen.

Onderwijsbudgetten zou volgens een PGB-constructie een uitweg kunnen zijn, zodat ouders ook daadwerkelijk het beste onderwijs kunnen regelen voor hun kinderen. Leerplicht houdt ook in dat er gekeken moet worden naar het beste soort onderwijs voor kinderen, dus meer maatwerk. Dit is bij wet geregeld, maar wordt zo niet altijd uitgevoerd.

Poster-Lijst-Bervoets-ThuisForum, ringweg en fijnstof

Over het Groninger Forum in wording kan Louis als architect kort zijn. Er komt straks een gebouw dat geen uitstraling heeft met de functie van het gebouw, omdat van te voren nooit is nagedacht wat het gebouw zou moeten herbergen. Er wordt nu al krampachtig gezocht naar een invulling. “Een prestige object, het zoveelste”, zucht Louis. Het is de omgekeerde volgorde.

Louis woont in de wijk Selwerd en maakt zich hard om de fijnstof te reduceren, die de laatste jaren is gestegen, net als het fileverkeer over de Eikenlaan. Hij kan zich goed voorstellen dat mensen in het zuiden van de stad zich druk maken over de ontwikkelingen rondom de Zuidelijke Ringweg die straks langs hun woonwijken komt.

Een inkomen voor iedereen (iVi)

Voor Louis is de verbinding tussen mensen heel belangrijk. Diversiteit is daarbij van groot belang. Belangrijk is dat mensen leren zich kwetsbaar op te stellen en ontvankelijk zijn. Volgens de partij heeft sociocratie een belangrijke inbreng. Vrij van conflicterende ego’s en dienstbaar voor de samenleving.

Een dergelijke samenleving kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld iedereen te voorzien van een iVi (inkomen Voor iedereen). Louis achterban houdt geregeld huiskamerbijeenkomsten waarbij een ieder mag zeggen wat hij wil zonder daarover veroordeeld te worden. Hier worden vaak gesprekken gevoerd die jou een veilig gevoel van geborgenheid geven, waarmee je in het dagelijks leven iets mee kunt. Een omgeving creëren waarin je je thuis voelt. Dit is goed voor iedereen.

Overheid

De overheid moet kleiner worden maar zonder daarmee in te leveren op zaken die van belang zijn voor de burgers. De overheid had bijvoorbeeld nooit een basale levensbehoefte, zoals de zorg, moeten vrijgeven aan de markt. Alles wegbezuinigen omdat het geld oplevert is volgende Louis de verkeerde kant op denken, die uiteindelijk uitloopt op kostenverhoging.

De participatiesamenleving is een nobel streven volgens Louis, maar dan wel vanuit vrijwilligheid en niet gereguleerd door de overheid. Commentaar op standpunten van andere politieke partijen geven doet Louis niet. Hij gelooft niet in hokjes denken en veroordelen.

Meer informatie: WebsiteFacebook

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

2 thoughts on “Lijst 11 Bervoets”

 1. Geachte heer Bervoets
  Ik werk al een aantal jaren als zzper .
  Mijn cliënten worden erg zenuwachtig omdat ik niet kan zeggen of ik volgend jaar nog de zorg kan leveren.
  Ik probeer als zorgaanbieder mij aan te melden bij de gemeente maar kan helaas geen contact krijgen.
  De cliënten die ik bedien hebben als achter grond: LVG delinquent verslaving angst stoornissen .
  Ze hebben veel moeite om te hun vertrouwen te geven en of hun verhaal weer te moeten vertellen.
  Een aantal van hun bedien ik nu twee jaar en we hebben samen bereikt dat ze nu op hun niveau een goed leven hebben. Ze zwerven niet meer hebben een dagbesteding of een baan en zijn niet meer in aanraking gekomen met de politie.
  Ze geven geen overlast meer voor hun buren of gemeenschap .
  Kunt u mij helpen dat dit ook in de toekomst gerealiseerd kan blijven?

  1. Iedereen verdient een kans en een herkansing. We kunnen niets garanderen omdat wij niet in de gemeenteraad zitten. Wat wij wel kunnen doen is dat u contact met mij opneemt via één van de contact gegevens op http://www.dichterbijdemens.nl zodat we eens samen gaan kijken welke mogelijkheden we hebben. Ik vind het uitermate belangrijk dat als activiteiten een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en aan individuele personen, dit onze aandacht verdient. Alles begint bij de kleine beetjes die hiertoe bijdragen. Dus neemt u a.u.b. contact op, dan gaan wij er samen aan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 × 29 =