Emile Roemer bij SP campagne aftrap in Groningen

Vanmiddag was Emile Roemer naar de provincie Groningen gekomen om samen met de lokale SP fractie het startschot te geven voor de verkiezingscampagne. Op het Stationsplein werden een aantal letters onthuld die deze campagne periode centraal zullen staan; solidariteit.

Jimmy Dijk, fractievoorzitter van de SP in Groningen, geeft aan dat de overheid niet mag morrelen aan het armoedebeleid. De SP zal zich verzetten tegen dit afbraakkabinet.

sp-1sp-2De fractievoorzitter van de landelijke SP maakt zich zorgen om de extra taken op de bordjes van gemeenten, zoals de Wmo, de ouderenzorg, de Wajong en de gesubsidieerde arbeid. Dat kan niet met 5 miljard aan bezuinigingen en zeker niet binnen het tijdsbestek wat de regering hiervoor hanteert.

“Deze verkiezingsperiode valt er dus echt wel wat te kiezen” zegt Emile Roemer. De SP in de stad Groningen heeft ervoor gezorgd dat niet alle gesubsidieerde banen zijn wegbezuinigd, 200 zijn er gehandhaafd. “Dat is beter dan niets!”.

Precies met dat soort plannen wordt het verschil gemaakt. Door op te komen voor onderwerpen als krimp, schade en werkeloosheid. De SP heeft een plan voor de extra investeringen in de regio. Er moet wel een onafhankelijk orgaan komen die de beloofde 1,2 miljard gaat beheren en het ook uitgeeft, daar waar het nodig is.

sp-3Emile Roemer ging na de onthulling van de letters ‘Solidariteit’ in overleg met mensen van WerkPro die aandacht vroegen voor de fietsenstalling. De Gemeente Groningen verwacht dat de stalling 24 uur per dag en 365 per jaar open is, maar met de huidige bezetting is dat haast niet te doen. Als de fietsenstalling het algemene belang dient zou het geld wat nodig is om de stalling continu open te houden ook uit de algemene middelen moeten komen. Het alternatief is sluiten en het personeel in de bijstand.

In gesprekken met aanwezigen werd de vraag voorgelecht aan Emile Roemer of het niet mogelijk was voor chronisch gehandicapten om tussentijds, bijvoorbeeld om de drie maanden, een vergoeding van de belasting te kunnen ontvangen in plaats van één keer per jaar. Het SP-Kamerlid gaf aan zich te zullen verdiepen in de materie.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 − 8 =