Uitreiking Prinsenhof Groningen – ‘Een Royaal Verhaal’

Vanmiddag om 16:00 werd in het Prinsenhof in Groningen het eerste exemplaar van ‘Prinsenhof Groningen – Een Royaal Verhaal’ uitgereikt aan schrijfster Marieke Bos. Deze overhandiging werd in het bijzijn van een select gezelschap, zoals wethouder Roeland van der Schaaf en voormalig wethouder Frank de Vries, verricht door commissaris van de koning, Max van den Berg.

prinsenhofNadat de directeur van het Prinsenhof, Jacques muller, de aftrap gaf liep wethouder Roeland van der schaaf in zijn toespraak wat historische feiten langs. Zo kregen de aanwezigen te horen dat o.a. het coalitieakkoord van 2012 in het Prinsenhof was gesmeed en dat het Prinsenhof een van de oudste gebouwen is in de stad Groningen en dateert uit de 15e eeuw.

Max van den Berg benadrukte de culturele waarde van de monumenten in de stad Groningen. Een waardevolle toevoeging voor de stad. Het Groninger Monumentenfonds, waar de CDK beschermheer van is, heeft het financieel niet meer zo ruim als vroeger, daarom moeten sommige historische gebouwen in de stad Groningen een herwaardering krijgen zodat private en publieke partijen deze in stand houden. De stad Groningen telt momenteel 634 rijksmonumenten.

In het boekje ‘Prinsenhof Groningen – Een Royaal Verhaal’ kunnen lezers historische feiten nalezen over het Prinsenhof. Zo heeft het Prinsenhof door de tijd diverse functies gehad, van kerkzaal tot hospitaal maar ook als studio voor de voorloper van RTV Noord. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben vorig jaar nog in het hotel geslapen. Het Prinsenhof doet sinds 2012 dienst als luxe hotel.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 ⁄ 1 =