Publieksvriendelijke acties in Pieterburen

Het personeel van de Zeehondencrèche in Pieterburen is in staking. Er worden publieksvriendelijke acties gehouden waarbij de zeehonden toch hun aandacht en verzorging krijgen. Bezoekers kunnen gratis de Zeehondencrèche bezoeken en krijgen een gratis kopje koffie.

zeehonden-1zeehonden-2zeehonden-3Men is ontevreden over veel factoren. Zo zijn er in 10 jaar tijd 10 verschillende directeuren geweest, Lenie ’t Hart blijft zich bemoeien en met het beleid maar het grootste struikelblok is toch wel de huidige Raad van Toezicht. Een raad bestaande uit drie personen waarvan geen één dierenarts is en allen denken te weten wat goed is voor de zeehonden.

De methode die  Lenie ’t Hart (Leentje Godlieb)  hanteerde wil het personeel niet meer. De gestrande dieren werd antibiotica gegeven en daarna vetgemest. Het nieuwe beleid, wat een jaar geleden is uitgeprobeerd, heeft bewezen dat de zeehonden helemaal niet vetgemest hoeven te worden. De huidige raad van toezicht blijft toch vasthouden aan het ‘oude ’t Hart –beleid’.

Het personeel hoopt dat door middel van actievoeren de huidige Raad van Toezicht opstapt en er weer een beter beleid komt waardoor er ook minder sterfte is en de crèche niet te kampen heeft met een overvolle populatie. Aanstaande dinsdag de actievoerders uitsluitsel te krijgen, anders wordt er een kort geding aangespannen tegen de raad van toezicht.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 − 3 =