Wethouder Van der Schaaf opent de expositie ‘Lagen in Stad’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum

Vanmiddag om 15:00 opende wethouder Roeland van der Schaaf, samen met de directeur van het Noordelijk Scheepvaart museum de tentoonstelling ‘Lagen in de stad’. Het initiatief voor dit project werd genomen door het Scheepvaartmuseum. Samen met de gebroeders Kortekaas is hier invulling en vorm aan gegeven.

_DSC6994Tijdens de toespraak van de wethouder, die ook historicus is, benadrukte hij hoe belangrijk het is dat organisaties in de stad met elkaar samen werken in tijden van crisis. Gemeente en culturele instanties werken nauwer samen in de stad om zo culturele projecten te beschermen.

De tentoonstelling is op dit moment nog een try-out en is opgesteld in de ruimte waar vroeger het Tabaksmuseum zat. Men hoopt dat er voldoende animo is voor de historie van de stad Groningen en zodoende de stadsarcheologie een permanente huisvesting krijgt in het Scheepvaart Museum.

Ook werd vandaag een plaats gegeven aan twee kanonskogels en een granaat uit vermoedelijk 1672, die gevonden werden bij werkzaamheden aan de wanden van de Diepenring bij de A-brug.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 + 27 =