NIL Laswedstrijden in Noorderpoortcollege Groningen

Vandaag werden in het Noorderpoortcollege aan de Euvelgunnerweg laswedstrijden gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij jongeren en volwassenen in opleiding hun theorie in de praktijk kunnen brengen. Op zes plaatsen in Nederland worden deze wedstrijden georganiseerd waarbij de nummers één en twee zich uiteindelijk mogen bewijzen tijdens de finale in Leiden.

lassen-1lassen-2lassen-3De wedstrijddag was in twee delen opgesplitst. Eén groep deed mee aan de laswedstrijd terwijl de andere groep zich liet rondleiden bij het nabijgelegen bedrijf Stork. Deze wedstrijd is tevens ook het examen en zal als dusdanig beoordeeld worden.

Door het examen te combineren met een wedstrijd hopen de organisaties jongeren te enthousiasmeren voor een vak in de techniek. “techniek is niet sexy” zegt lasdocent Klaas Heres lachend. Er zou meer aandacht moeten komen voor technische beroepen. Er is vraag genoeg vanuit het bedrijfsleven en alle werknemers worden op dit moment uit het buitenland gehaald omdat we in Nederland niet voldoende technisch geschoold personeel hebben. Aldus Klaas Heres.

Stageplaatsen zijn ook niet altijd voldoende aanwezig. Zo zijn bijvoorbeeld de stagiaires die bij aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl aan het werk zijn niet zeker van hun stageplek. Hetzelfde geldt voor de scholieren die stage lopen bij Centraal Staal, een bedrijf wat momenteel ook een onrustig periode doormaakt.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 ⁄ 3 =