Dijken hebben extra aandacht nodig, situatie is ernstig

Gisteravond was de vergadering van het algemeen bestuur van het waterschap Noorderzijlvest. Diverse onderwerpen passeerden de revue, zoals het investeringskrediet voor visspages, onderhoud van de Cleveringsluizen en herstelwerkzaamheden aan het gemaal in Ten Boer.

waterschapDijken

Terwijl er in de Tweede Kamer werd gedebatteerd over de plannen van Minister Kamp werd ook bij het waterschap gediscussieerd over de veiligheid van burgers en de 100 miljoen die toegezegd is door het Ministerie van Economische Zaken voor herstel en versteviging van de dijken.

Uit de rapporten van Deltares is gebleken dat aan 106 kilometer kering op kort termijn aandacht moet worden besteed. Op sommige plekken langs de kering is de situatie ernstig. De dijkgraaf, de heer Middel, pleit er dan ook voor om onmiddellijk te beginnen met de herstel- en verstevigingswerkzaamheden.

Nu het risico op een zwaardere aardbeving van 7 naar 10 % is gestegen, is het zaak om meteen te handelen en uit te gaan van een worst case scenario.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 × 7 =