Laat Groningen niet zakken

Vandaag hielden SP leden in de stad Groningen een actie waarmee stadjers werden gevraagd zich aan te sluiten bij de actie ‘laat Groningen niet zakken’. Mensen kunnen zich solidair verklaren door zich te laten fotograferen met een bord “ik laat Groningen niet zakken”.

SP-actie
SP-actie – Foto: Alex Scheybeler

Volgens de SP zijn de onlangs aangekondigde maatregelen van minister Kamp nog niet voldoende. De SP vindt dat gaswinning verder moet worden teruggeschroefd om de kans op aardbevingen te verkleinen. Bovendien is de partij niet onder de indruk van de door Kamp beloofde 1,2 miljard euro. Dijk: “De schamele maatregelen van Kamp zijn niet genoeg. Het is heel goed dat in de hele provincies doorgegaan wordt met acties. Op deze manier tonen wij onze solidariteit en steunen we de Groningers.”. Aldus SP-lijsttrekker Jimmy Dijk.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
32 ⁄ 16 =