Wethouder Istha reikt diploma’s uit

Vandaag was het bij de Culinaire Vakschool, aan het Oeverkruid 12 op industrieterrein Het Witte Lam, feest. De eerste groep leerlingen van het leerwerktraject tot ambachtelijk restaurantkok kregen allemaal hun SVH-diploma. Drijvende kracht achter dit project, Paul Rodenberg, was dan ook bijzonder in zijn nopjes.

De Culinaire Vakschool Groningen is een sociale onderneming die tot doel heeft mensen, al dan niet met een afstand tot de arbeidsmarkt, op te leiden tot ambachtelijk kok.

_DSC5718Deze succesvolle pilot is mogelijk gemaakt met hulp van de Gemeente Groningen. In een traject van 10 weken halen kandidaten een volwaardig vakdiploma dat hun een stapje dichter bij de arbeidsmarkt brengt. Na deze opleiding is het voor de jongeren mogelijk aan de slag te gaan als stagiaire, in een leerwerktraject of als werknemer.

Voormalig wethouder Elly Pastoor is onderdeel van de denktank achter deze pilot en wethouder Dig Istha, haar opvolger, had de eer de diploma’s uit te reiken.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 × 2 =