PvdA Nieuwjaars-bijeenkomst met Jeroen Dijsselbloem

Gisterenavond, 20-1-2014 werd de traditionele nieuwjaarsborrel van PvdA gewest Groningen georganiseerd. Deze speciale aangelegenheid werd gehouden in feest- en vergaderlocatie Rietland in Zuidwolde (richting Noorddijk Groningen, achter de wijk Beijum). Als speciale gastspreker was de Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, uitgenodigd.

PvdA-borrelDe avond werd geopend door Max van den Berg die terugblikte op de tumultueuze periode die Groningen achter zich heeft liggen. De Commissaris van de Koning vertelde tegen de bijna 200 Pvda-ers in de zaal dat er ondanks alles toch resultaten zijn geboekt. De peilingen laten wellicht een ander sentiment zien maar de partij heeft in samenwerking met andere politieke- en niet politieke partijen én burgers het voor elkaar gekregen dat veel ideeën uit het gebied in de nabije toekomst worden gerealiseerd.

Max van den Berg is blij voor de samenwerking met minister Kamp, die een man van zijn woord blijkt te zijn. Hij geeft ook aan dat de NAM, wat voor 2/3 eigendom is van de overheid, het vertrouwen bij de lokale bevolking is verloren en de directeur van de NAM zijn uiterste best moeten doen om dat vertrouwen weer te herstellen.

JeroenDijsselbloemJeroen Dijsselbloem bevestigde dat het belangrijk is nu kansen te creëren en niet alleen over cijfers te praten. Nu ligt er een kans om de visie van de sociaaldemocratie uit te dragen. Het is vooral belangrijk dat mensen zien en voelen dat er iets gebeurd. De minister van Financiën geeft aan dat de gaswinning van afgelopen jaren zeker ook nog in de toekomst zal zorgen voor problemen. Er moet streng gecontroleerd en gemonitord worden.

Het pakket maatregelen wat er nu ligt moet zo snel mogelijk worden doorgevoerd om burgers hun veiligheid te garanderen en economisch perspectief te bieden. Te veel mensen zijn nog steeds onzeker over de gaswinning en het perspectief wat wordt beloofd door de regering. Hier ligt een taak en een kans voor de sociaaldemocraten.

Gedeputeerde William Moorlach benadrukt dat ook na vijf jaar het gebied niet aan zijn lot moet worden overgelaten. Mensen moeten snel omgeschoold worden om zo in andere sectoren aan de slag te gaan. Werk is eminent voor deze regio.

Video verslag

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 + 29 =