Nederlands Stripmuseum wordt ondergebracht in het Groninger Forum

Vanmiddag maakten Dirk Nijdam, directeur a.i. Groninger Forum, en Wolf van Ittersum, voorzitter van het bestuur van Stichting Nederlands Stripmuseum, bekend dat het Nederlands Stripmuseum vanaf de opening van het Forumgebouw in 2017 ondergebracht gaat worden in het Groninger Forum.

StripmuseumZij deden dit met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen, onder toeziend oog van Dig Istha, de wethouder van Cultuur van de Gemeente Groningen.

Het huurcontract van het pand waar het Stripmuseum nu gevestigd is ( naast Mc. Donald Westerhaven) loopt dit jaar af. Hoe de periode tot aan de huisvesting in het Groninger Forum(2017) wordt overbrugd is niet bekend.

Wethouder Dig Istha is blij met de samenwerking omdat het Stripmuseum bijdraagt aan de laagdrempeligheid van het Groninger Forum en gemiddeld 40.000 bezoekers per jaar telt.  De winkel van het Stripmuseum verhuist ook mee naar de nieuwe locatie.

Aanstaande woensdag is er een raadsvergadering over de verdere invulling van het Groninger Forum.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 + 23 =