Actie ‘Gas terug’ was een succes

Vanaf de parkeerplaats bij de Euroborg vertrokken gistermiddag (18-1-2013) een paar honderd auto’s in colonne naar de Europahallen in Zuidbroek. Een manifestatie georganiseerd door de FNV. Alles werd in goede banen geleid door verkeersregelaars en de politie.

_DSC5454Minister Henk Kamp had gisteren in Loppersum uitgelegd wat de plannen van het kabinet waren maar daar neemt de Groningse bevolking geen genoegen mee. Het geld wat terugkomt naar de Provincie Groningen is een schijntje van wat er hier uit de grond is gehaald.

De Groningers zijn bang dat de financiële compensatie er niet voor zal zorgen dat banen blijven behouden in de regio of nieuwe er voor in de plaats komen. Ook zullen de extra gemaakte kosten in Groningen uiteindelijk door de burgers zelf moeten worden opgehoest, een sigaar uit eigen doos.

De FNV pleit voor een milieuvriendelijkere industrie. Groningen moet de groene energieprovincie van Nederland worden en dat kost nu eenmaal veel geld. Nu wordt het tijd dat Groningen eens aan de beurt komt.

Voorzitter van de FNV, Ton Heerts, startte een vurig betoog in de Eurohallen in Zuidbroek en zweepte de menigte van ca. 2000 aanwezigen op en gaf hiermee de voorzet aan Bram Reinders, van Groningers in Opstand, die het betoog met verve afmaakte ‘op zien Grunnegs’.

Onder andere Ton van Kesteren en Matthijs Jansen van de PVV Groningen kwamen hun steun betuigen, net als Tweede Kamerlid en PvdA-er Tjeerd van Dekken, Sjak Rijploeg en gedeputeerde William Moorlach.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 19 =