Klantencontact centrum (KCC)

Voortgang KCC Groningen (collegebrief 5 december 2013)- commissie Financiën en Veiligheid

GroenLinks heeft twijfels wat betreft dit ‘ouderwetse’ voorstel. De burger wordt als klant benaderd door de overheid. Ambtenaren en burgers moeten direct contact kunnen hebben.

commissievergadering-15-1-1Burgers willen direct antwoord op hun vragen hebben en niet eerst via een tussenpersoon geeft Student en Stad aan.  De PvdA en SP geven aan dat de naam voor het KCC misschien wel Burger Service Center moet worden (BSC) in plaats van ‘klant’. Koops van het CDA waarschuwt dat het KCC geen callcenter moet worden.

De ChristenUnie en Partij voor de Dieren kan zich vinden in de twijfels van GroenLinks en de barrière vorming moet worden voorkomen.

ROEZ gaat ook naar het Harm Buiterplein 1, de PvdA, SP en CDA pleiten er voor om werk in de binnenstad te houden.

College

Wethouder Ton Schroor is namens het college ook niet echt blij met de werktitel KCC. Hij verzekerd dat het KCC in de toekomst zeker geen callcenter zal worden. Het streven is dat mensen direct en snel geholpen worden. Makkelijker, duidelijker en sneller, dat is het streven. Tevens de gelegenheid bieden om kritiek of misverstanden door te geven.

Over de werkgelegenheid in de binnenstad houden weet de wethouder niet of dat ook op schrift staat. Het gaat slechts om een efficiency slag. Per saldo zijn er ook genoeg bedrijven, zoals GasTerra, die naar de binnenstad zijn gekomen. Minder werkplekken, minder vastgoed voor de gemeente zijn ambities van het college.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
1 + 1 =