Ontevreden burgers spreken in, afstand tussen burger en politiek wordt groter

Wijziging Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van de gemeente Groningen (raadsvoorstel 5 december 2013)

gemeentehuis_GroningenInsprekers: Mevrouw Kiki en Mevrouw Oosten

Mevrouw Kiki vertelde dat ze was uitgenodigd door ‘Man bijt hond’, maar mevrouw Kiki ziet zichzelf meer als ‘Vrouw bijt politiek’. De burger rondvraag is jammer genoeg afgeschaft. Mevrouw Kiki geeft aan dat ze al vier jaar niet met ambtenaren mag praten. Burgers worden door de Groningse politiek ontmoedigd, aldus Mevrouw Kiki.

Inspreken voor burgers is bijna zinloos geworden in de gemeente Groningen, geeft mevrouw Oostum aan. Bij teveel insprekers zou er een aparte vergadering ingeplant moeten worden of zelfs een tweede termijn voor insprekers. Het inkorten van de inspreektijd, gelet op het aantal insprekers, in niet oké. Er is gebrek aan reflectie in deze raad.

Bekendmakingen zouden eerder gepubliceerd moeten worden om ook te kunnen reageren. Cultuurverandering zou moeten leiden tot betere verhouding tussen overheid en burgers. Het tegendeel is gaande in onze gemeente.

Bijna geen fractie die willen ingaan op het betoog van beide dames. De PvdA deed een poging, maar beide dames waren al weg. Hetzelfde scenario als een dag eerder.

klik hier voor het actuele videoverslag 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 × 29 =