Voor duizenden euro’s vernielingen bij de Freylemaborg in Slochteren

Bij de Freylemaborg in Slochteren zijn afgelopen vrijdagnacht voor een kapitaal aan vernielingen aangericht. De directrice van de Freylemaborg, Marjon Edzes-Posthumus, wist ons te vertellen dat het ging om vazen die van de borgklip de gracht  in zijn gegooid en zandstenen beelden die zijn vernield in de beeldentuin. De bankjes uit de voortuin van de borg zijn in ook in de gracht gegooid. De vandalisten en hun activiteiten zijn opgenomen met de beveiligingscamera.

Fraeylemaborg-(3)
Foto: FPT
foto van facebookpagina Freylemaborg
foto van facebookpagina Freylemaborg
foto van facebookpagina Freylemaborg
foto van facebookpagina Freylemaborg

Vorig jaar in juni nog was de Freylemaborg  het slachtoffer van een kunstroof waarbij twee zeer bijzondere Chinese porseleinen drakenborden en zilveren objecten werden gestolen.

Het landgoed van ca. 23 ha heeft een open karakter en is vrij toegankelijk voor wandelaars. Het zou onmogelijk zijn het geheel te omheinen. Als iemand kwaad wil, heeft dat ook geen nut. Aldus mevrouw Edzes-Posthumus.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 14 =