Gescheurd vertrouwen

Commissaris van de koningin, Max van de Berg, nam gisteren het boekje ‘Gescheurd Vertrouwen’ in ontvangst van Corine Jansen, voorzitter van de Groninger Bodembeweging. Deze overhandiging vond plaats in het atrium van de Provinciale Staten.

boekje_maxVoor veel Groningers is het deze maand erop of eronder met beslissingen omtrent de gaswinning. Wilde acties, emotionele protesten, Groningen begint zich steeds harder te roeren.

Vanuit de grote achterban klinkt de roep om veiligheid, onafhankelijke schadevergoeding en regio-compensatie ook steeds sterker. Om hier een podium voor te creëren gaat de Groninger Bodembeweging 4 manifestaties organiseren. Geen NAM-locaties bezetten of op wat voor manier dan ook vernielingen aanbrengen, maar wel de aandacht op het grootste probleem vestigen:

Veiligheid

Daarom worden de manifestaties georganiseerd bij 4 verschillende beschadigde eigendommen. Monumentale panden, cultureel erfgoed, bedrijven en onze eigen woningen worden allemaal bedreigd door de gaswinning. Dit willen we aan heel Nederland en aan Den Haag in het bijzonder laten zien.

De eerste manifestatie is op woensdag 15 januari om 14:00uur op het kruispunt Barmerweg/Trekweg in Doodstil. Tegen de achtergrond van een zwaar getroffen pand willen we vanuit Doodstil allesbehalve doodstil zijn!

Ook op zaterdag 18, woensdag 22 en zaterdag 25 januari zijn er manifestaties, iedere keer om 14:00uur. De locaties worden vanaf de voorgaande locatie bekendgemaakt.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 × 2 =