Sybrand van Haersma Buma (CDA) in Veendam

Gisteren, 10 januari 2014, was Tweede Kamerlid voor het CDA, Sybrand van Haersma Buma, naar Noordoost Groningen gekomen op verzoek van de CDA regio Oost Groningen. Hij sloot zijn werkbezoek af met een nieuwjaarsbijeenkomst, georganiseerd in de VEG kerk in Veendam.

Buma-CDA-1Sybrand Buma begon zijn werkbezoek om 9:00 op het gemeentehuis in Delfzijl alwaar hij uitgebreid werd voorgelicht over de nijpende situatie in Noordoost Groningen. Samen met Tweede Kamerlid, Agnes Mulder en partijvoorzitter Ruth Peetoom bezocht hij het getroffen aardbevingsgebied en Groningen Seaport waar hij zich liet voorlichten door directeur Harm Post.

Buma gaf aan geschrokken te zijn van de schade en ellende die de aardbevingen en de situatie bij Aldel teweeg hebben gebracht in deze krimpregio. Het CDA in de Tweede Kamer wacht nog op het rapport wat opgesteld wordt naar aanleiding van het herziende winnigsplan wat de NAM heeft ingediend.

Verder had Buma geen goed woord over voor het te handelen én de uitspraken van minister Kamp. Het OR van Aldel was met een kluitje in het riet gestuurd door Den haag. Buma beaamde dit. Verder vond hij dat minister Kamp minachting had getoond voor deze situatie door zijn uitspraken en suggesties die hij heeft gedaan.

Buma-CDA-2Het CDA vindt dat er speciaal in de krimpregio’s aandacht moet komen voor industriebeleid en veiligheid. Als er geen andere mogelijkheden en banen zijn in andere sectoren, moeten de industrie veilig worden gesteld. Ook de sociale werkvoorziening moet gehandhaafd blijven in krimpgebieden.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
5 + 16 =