Noord Nederlands Orkest, Hanzevast nieuwjaarsconcert in de Oosterpoort

Een staande ovatie ontving de jonge Jeanine de Bique van het enthousiaste publiek in een bomvolle zaal in het Muziekcentrum Oosterpoort. De in Trinidad en Tobago geboren sopraan wist met haar gouden stemgeluid en haar prachtige, spontane verschijning menigeen te betoveren. Ondersteund door de prachtige muzikale begeleiding van het Noord Nederlands Orkest werd dit een ‘night to remember’.

NNO-9-1-14(2)
Sopraan Jeanine de Bique

Het Noord Nederlands orkest speelde, onder leiding van de gepassioneerde dirigent Bejamin Levy, romantische muziek van beroemde componisten uit de twintigste eeuw, zoals Bizet, Strauss, Lehár, Donizetti, Rossini, Chapí, Villa-Lobos, Abreu, Luna en Barbieri. Het publiek werd meegenomen op een muzikale reis door Europa, van noord naar zuid. Verhalen van passie en amor, van verdriet en hoop passeerden de revue.

NNO-9-1-14Traditiegetrouw geeft het NNO ieder jaar een nieuwjaarsconcert wat ook deze keer weer een succes bleek te zijn. Een combinatie van walsen en Spaanse klanken geeft het geheel een licht en vrolijk tintje. Zeker de juiste stemming om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
10 + 22 =