Derde raadslid weg bij de PvdA in Hoogezand-Sappemeer

Christiane Tholen is per direct van de PvdA in Hoogezand-Sappemeer overgestapt naar de partij HS Centraal. Hierdoor verliest de coalitie haar meerderheid in de Gemeente. Het is het derde gemeenteraadslid wat in een korte periode de PvdA in Hoogezand-Sappemeer de rug toekeert.

ChristianeTholen
Christiane Tholen

Joke de Jonge

Fractievoorzitter Joke de Jonge geeft aan in een telefonisch interview dat Christiane al had aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor de kandidatenlijst van 2014. De functie van raadslid zou haar te zwaar vallen, ze had geen politieke ervaring en was vaak onvoorbereid tijdens vergaderingen, als ze zich al niet ziek had gemeld.

Het ergste vindt de fractievoorzitter dat Christiane haar zetel niet opgeeft maar in de raad blijft op persoonlijke titel, net als de twee andere raadsleden, Ramoen Soikromo en Hans Haze.

De partij op deze manier de rug toe te keren, natrappen en de integriteitscode niet naleven is niet fraai te noemen. Aldus Joke de Jonge

Christiane Tholen

Christiane Tholen vertelt dat de partij HS Centraal haar nieuwe energie heeft gegeven om toch in de politiek verder te gaan. Ze is zelfs van plan om haar nieuwe baan deels op te geven voor een functie al gemeenteraadslid en wil zich voor de volle 100% inzetten voor de nieuwe partij.

Ze heeft binnen de partij HS Centraal meer in te brengen en mag haar eigen mening geven. Iets wat ze binnen de gesloten PvdA-cultuur niet mocht.

“De PvdA is er niet meer voor de burgers, het is allemaal uiterlijke schijn”.

De fractie van de PvdA zal nu met 5 man verder moeten in de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 × 13 =