Marilyn Manson in Groninger museum

In het Groninger Museum is van 12 januari tot en met 16 maart 2014 de expositie ‘Masquerade’ te zien, bestaande uit dertien aquarellen die gemaakt zijn door de Amerikaanse shockrock zanger/kunstenaar Marilyn Manson. Deze presentatie is de start van een reeks tentoonstellingen die het Groninger Museum organiseert in samenwerking met festival Eurosonic Noorderslag.

groningermuseum1Marilyn Manson schildert beklemmende, vreemde lichamen met zachte, bijna tere lijnen en kleuren en laat daarmee de werkelijkheid van pijn en afgrijzen zien. Manson heeft vaak benadrukt dat zijn werk als beeldend kunstenaar niet los te zien is van zijn muziek en zijn performances. ‘Het schilderen is geen hobby, maar een gelijkwaardig product van zijn artistieke creativiteit’, zegt hij. Manson is dan ook geen popartiest die ter ontspanning nog eens wat lieflijke landschapjes schildert. Net als bij zijn optredens geeft hij zich tijdens het schilderen helemaal bloot.

www.groningermuseum.nl

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 × 21 =