Stichting Staakt het Vuren stopt er mee

Op RTV Noord lezen we het trieste bericht dat de Stichting Staakt Het Vuren zichzelf opheft per 31 december aanstaande. Volgens de stichting zit het werk er op en is het nu aan de overheid en/of gemeente om dit verder in goede banen te leiden.

vuurwerkHet doel van de stichting is dezelfde als die van het Meldpunt Vuurwerkoverlast. Men pleit voor een veiligere manier van omgaan met vuurwerk omdat vuurwerk vooral negatief in het nieuws is en voor overlast zou zorgen.

Voor vuurwerkklachten is er nu het Meldpunt Vuurwerkoverlast waar nu al meer dan 2000 klachten zijn binnen gekomen. Meldpunt Vuurwerkoverlast is een initiatief van 15 Lokale GroenLinks-fracties in Nederland en blijft open tot 3 januari.

Hier kunt u nog eens de hoorzitting bekijken in de Tweede Kamer, in april 2012, waar de heer Steverink tekst en uitleg gaf.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
5 − 3 =