Taatsdeuren van FritsJurgen BV

Een deur is niet zomaar een deur. Bij FritsJurgens BV wordt veel aandacht besteed aan het maken van een onconventioneel draaimechanisme. Voor zogenaamde pivot- of taatsdeuren. Het onderscheid met een ‘normale’ deur is dat er geen kozijnen en ophangsystemen nodig zijn.

FritsJurgens-Taatsdeur.-013749Het bedrijf Harryvan, de hoofdonderneming, houdt zich van oorsprong bezig met interieurontwikkeling en kozijnen. Hieruit is FritsJurgens BV ontstaan die zich dus specifiek bezig houdt met de ontwikkeling van het draaimechanisme voor deze pivotdeuren. Deuren die vooral gretig worden afgenomen door bedrijven en particulieren uit het buitenland.

De pivot- of taatsdeur kent zijn weg ook al goed in Nederland. De Nederlandse klanten hebben de voordelen van het draaimechanisme van FritsJurgens BV reeds ondervonden. Er is per slot van rekening geen voorziening in de vloer en plafond meer nodig of een kozijn met ophanging. De taatsdeur, die wel tot 500 kilo kan wegen, wordt eenvoudig tussen het plafond en de vloer geplaatst.

Het bedrijf heeft goede hoop wat betreft de verdere doorontwikkeling van een innovatief draaimechanisme, want vooral in het buitenland is er veel vraag naar. Het draaisysteem waar FritsJurgens BV nu aan werk is los te verkrijgen en hoeft niet in de vloer of plafond te worden verwerkt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat qua bouw er schoner en praktischer gewerkt kan worden. Als deze deuren worden toegepast in bijvoorbeeld een ziekenhuis kan er geen schoonmaakwater meer verdwijnen in het gat waar nu het conventionele systeem zit waar de taatsdeur mee zijn bevestigd. Al met al dus zeker winst wat betreft hygiëne.

Innovatief is het idee om een draaimechanisme te ontwikkelen wat voldoet aan de NEN-norm, 500 kilo deuren kan bedienen en ook nog eens garandeert dat een deur zelf opent of sluit zodra de 45 graden positie is bereikt. Maar wat tevens ook kan dienen als bediening voor een brandveilige deur.

Ondernemer Marko Kamminga vertelt dat de spin-off voor de regio in de toekomst zeker gegarandeerd zal zijn. Er zullen meer mensen worden aangenomen als het aantal orders op deze manier blijft stijgen. Intussen is met behulp van het subsidiegeld al één persoon extra aangenomen.

FritsJurgens BV heeft de subsidie, die is toegezegd door de Provincie Groningen, geregeld via een subsidiekantoor. Om diezelfde reden als bij eerder geïnterviewde bedrijven is de weg naar de bank voor een lening overgeslagen. Het bedrijf geeft aan voorsprong houden op de concurrentie belangrijker te vinden dan het langdurige lening traject bij een bank.

De prototypen van het draaisysteem zijn klaar. In maart- april van volgend jaar hoopt het bedrijf het volledige proces van ontwikkeling en productie klaar te hebben. Er is dan al met al meer dan 5 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het draaisysteem.

Eerder bezochte bedrijven in deze serie:

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 × 15 =