Kerstmarkt in Bourtange

Het was zondagmiddag druk in Bourtange. Niet zomaar druk, maar echt gezellig druk. Bussen vol met Duitsers kwamen naar de Vesting Bourtange om de kerstmarkt, die voor hun net over de grens ligt, te bezoeken.

_DSC3482Door de unieke sfeer van het historische stadje heeft de kerstmarkt een eigen sfeer en karakter. Op de markt staan allemaal gezellige kraampjes met een uiteenlopend assortiment. Kerststukjes, kransen etc. Maar ook voor een hapje en een drankje is het goed vertoeven op de kerstmarkt.

Naast de kerstmarkt kunt u ook genieten van live zang en muziek van diverse zangkoren en de straatmuzikant ‘Howling Wind’ die met een toepasselijk repertoire optreedt.

Ook de winkeltjes rondom het sfeervolle plein zijn mooi versiert en verlicht, net als alle punten van de vestiging. Duizenden lampjes die samen zorgen voor een sprookjesachtig kersttafereel. Het enige wat nog ontbrak was sneeuw.

Alleen volgend weekend (21-22 december) nog kunt u genieten van de gezellige kerstmarkt in Bourtange. Zaterdag van 11:00 tot 21:00 uur en zondag van 11:00 tot 18:00. De entree voor de kerstmarkt bedraagt € 2,50.

Meer foto’s van de kerstmarkt

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 × 18 =