De binnenstad van Groningen is weer mooi versierd

Ondanks het soms grijze en gure weer is het toch weer gezellig in de binnenstad van Groningen. In alle winkelstraten hangt de kerstverlichting weer en ondernemers maken hun etalages en vitrines sfeervol en aantrekkelijk.

kerstboom-grotemarkt
De kerstboom op de Grote Markt
kerstboom-Vismarkt
Kerstboom op de Vismarkt

Op de Grote Markt staat dit jaar een prachtig versierde den, maar ook de kerstboom op de Vismarkt mag er zijn. Beiden maken de binnenstad gezellig.

En ook al geven mensen dit jaar met kerst minder uit (consuminderen), uiteindelijk gaat het om het gevoel. Voor veel mensen is kerst nog steeds een van de belangrijkste momenten van het jaar.

Ook dit jaar hebben we in Groningen een heuse kerstmarkt die op 20, 21 en 22 december zal zijn (tussen 12.00 – 18.00 uur – onder voorbehoud) aan de kade van de Hoge en lage der A. Dit evenement valt weer samen met WinterWelvaart.

Speciaal voor WinterWelVaart liggen er tientallen (historische) charterschepen aan de Hoge en Lage der A en Pottebakkersrijge.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 − 10 =