Dig Istha mag blijven

Gisteravond werd tijdens de ALV van de PvdA in Groningen besloten dat Dig Istha mag blijven, mogelijk ook als wethouder. Dit dankzij een motie van Jan Spakman. Het was een redelijk druk bezochte avond. Ongeveer 140 leden waren naar de Lutherse Kerk in de Haddingestraat gekomen.

Dig_IsthaBinnen de PvdA Groningen was men in eerste instantie van mening dat een wethouder alleen in uiterste gevallen van buitenaf mocht komen. Istha zou wel kwaliteit in huis hebben maar niet voldoen aan de criteria die het Groningse PvdA bestuur hanteert. Dit zorgde de afgelopen weken wel voor wat onrust binnen de gelederen.

De Amsterdamse Dig Istha is blij met de uitkomst van de vergadering. Hij gaat met volle overtuiging campagne voeren voor de ‘vernieuwende kandidaten’.

Groninger PvdA-raadslid Wim Moes trekt zich terug van de lijst. Hij gaat aan het werk als voorzitter van het college van bestuur bij het Alfa-college.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 + 8 =