Kerstmarkt in Uithuizen – kerstfair

De 5e kerstfair, om de twee jaar gehouden in Uithuizen op het terrein van de Menkemaborg, begon tien jaar geleden met Charles Dickens in de hoofdrol. Met een ode aan toen was het ook dit jaar in Charles Dickenssfeer. Niet alleen Dickens zelf maar ook de brandzuinige maar toch sociale Scrooge, het schatkistvrouwtje, een vrolijke dame en de dame met de grabbeljurk en vele figuranten liepen rond op de kerstmarkt.

_DSC2733De gehele 19de eeuwse crew bestaat ook uit een Angklung-orkest gevormd door 20 jongeren uit het buurtschap Dingewold en vanzelfsprekend een 60-tal marktkramen, streng geselecteerd door de Dingewolders die de gehele organisatie in handen hebben. De buurt neemt alles zelf ter hand, Ralfh Lindeman bezit de instrumenten van het Angklung orkest en Titia Darwinkel heeft een huis vol kledij uit de oude doos met zelfs kleding van honderd jaar oud.

Het was dan wel een druilerige, grijze middag, maar druk dat het was! Het weerhield mensen er niet van om naar Uithuizen te komen. Uit de hele regio kwam iedereen gezellig wandelen langs de mooi versierde en verlichte kraampjes met een keur aan artikelen.

Meer foto’s van de kerstfair

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
4 × 19 =