Shared Service Center

Voor meer dan 700 medewerkers van de gemeente Groningen zit er een grote reorganisatie aan te komen. Er komt een centraal Shared Service Center waar de medewerkers van de zogeheten ondersteunende afdelingen als Facilitaire Zaken, ICT, Administratie, Communicatie, P&O, Juridische Zaken bij elkaar gaan werken.

raadsvergadering-4-12-13Het Shared Service center (SCC) Dit brengt een bezuiniging van 80 Fte. met zich mee. Het zou ook een cultuurverandering moeten teweegbrengen door de structuurverandering. Bedoeling is dat de structuur breder wordt en platter. KPMG heeft een paar weken geleden een risicoanalyse gemaakt.

De stadspartij is bang dat het SCC een Buffer gaat worden tussen bestuur en Gemeente. De partij pleit ook voor vaste banen vooral bij de banen met de laagste inkomens. Goede voornemens maar is het realiseerbaar in januari van volgend jaar vraagt mevrouw Kuik zich af. Eerst wordt er gereorganiseerd en pas dan gaat men discussieert over het overhevelen van kerntaken. De verkeerde volgorde volgens het CDA.

Ook andere partijen staan kritisch tegenover de beoogde startdatum gelet op het (kerst)reces. Partij voor de dieren vreest enige gedwongen ontslagen en toch, zeker in het begin, een kostenstijging.

College

Kwaliteitsmanagers worden gefocust op de ontwikkeling van het SSC en KPMG zal de eerste maanden een oogje in het zijl houden. De risico’s zijn volgens wethouder Ton Schroor allemaal gemanaged. Digitalisering is geen kwestie en de ondernemingsraad heeft groen licht gegeven.

Alle risico’s zijn duidelijk in kaart gebracht. Het GMT–team stuurt de reorganisatie aan maar is tevens een tegenkracht. 1 april 2014 moet alles klaar zijn.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 × 7 =