Hornbach Groningen geeft een spetterende vuurwerkshow

Op 11 december aanstaande geeft bouwmarkt Hornbach een spetterende vuurwerkshow. Om 19:30 ‘s avonds, zal op het terrein gelegen tussen de parkeerplaats en de ringweg, begeleid door prachtige muziek, het siervuurwerk de lucht ingaan. Er wordt alleen vuurwerk afgeschoten wat bij deze bouwmarkt wordt verkocht.

hornbachIn de Regiokrant Groningen van 18 november was al te lezen op pagina vijf dat er twee betonnen vuurwerkcontainers zijn geplaatst op het terrein van de bouwmarkt. De nieuwe containers zijn van dik beton, hebben zelfs een antivries sprinklerinstallatie en kunnen 10.000 kilo vuurwerk veilig herbergen. Ze voldoen daarmee aan de hoge beveiligingseisen die gesteld worden aan het bewaren van vuurwerk. De Gemeente Groningen en het ministerie van Infrastructuur en Milieu zien daar op toe.

Het personeel wat zich bezig gaat houden met de uitgifte van het vuurwerk is speciaal opgeleid om zo te voldoen aan de strenge eisen die worden gesteld. Het vuurwerk kan vanaf 9 december besteld worden in de winkel maar nu al via internet. Leuke anekdote is dat minderjarige jongeren, die opgepakt zijn vanwege te vroeg afsteken van vuur werk, via Bureau Halt een alternatieve straf doen naast hun schooltijd bij deze bouwmarkt.

Het siervuurwerk kan afgehaald kan worden op 28-12 van 08:00 tot en met 18:00, de 30ste van 07:00 tot en met 21:00 en de 31ste van 07:00 tot en met 17:00 uur. Op oudejaarsdag sluit de bouwmarkt om 17.00.

update 11-12-13: foto’s van de vuurwerkshow

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 × 11 =