Nog sneller bezopen (NSB)

De politie heeft een thematisch studentenfeest voorkomen. Dat schrijft het AD (29-11-13). Er waren buttons besteld met een gele Jodenster bij het Groningse bedrijf Classic Buttons.

769px-Musserts_lidmaatschapskaartHet NSB -feest, wat in eerste instantie niets met ‘de NSB’ zou hebben te maken, betekent: ‘Nog Sneller Bezopen’. Als reactie op dit studentikoos voornemen volgde ook een artikel op NIW (Nieuw Israëlietisch Weekblad – opinieblad Nederlands – Joodse gemeenschap), de Telegraaf en Geen Stijl en werd hierdoor landelijk nieuws. De indruk werd gewekt dat het feest was voorkomen.

Oog Tv meldt op 29 december dat het NSB-feest wél is doorgegaan en schrijft over een jongeman in een nazi-uniform en een toilet benoemd als gaskamer. Oog Tv schrijft dat er foto’s circuleren van het bewuste feest.

Bij de politie afdeling Noord-Nederland is volgens de afdeling communicatie niets bekend van een eventuele voortzetting van het NSB-feest. Classic Buttons was niet beschikbaar voor commentaar.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
19 + 14 =