Aardbevingen en de gevolgen

Dat er aardbevingen in het Noorden zijn, dat weet zo langzamerhand wel iedereen. De individuele gevallen zijn schrijnend. In de directe omgeving van Loppersum is bijna geen huis die niet de gevolgen heeft ondervonden van de steeds voortdurende aardschokken.

nam-team
Collega Alex Scheijbeler in gesprek met het inspectieteam van de NAM

In het dorpje Oosterwijtwerd zijn de Mariakerk en verschillende woningen beschadigd. In Tjamsweer (Appingedam) is de historische kerk flink beschadigd. In overleg met de NAM is nu besloten om met renovatie te beginnen van de getroffen woningen en objecten.

Ondertussen is ook een ploeg van de NAM bezig met het documenteren van alle woningen en gebouwen in de directe omgeving van Loppersum. De Stichting Waardedaling door Aardbevingen Groningen (WAG) stapt naar de rechter om de NAM aansprakelijk te stellen.

 

De NAM heeft aangekondigd in december met een nieuw winningsplan te komen voor het Groninger gasveld.

Eerdere berichten:

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 × 30 =