Simplon

Het cultureel jongerencentrum Simplon heeft vorige week donderdag (21-11-2013) faillissement aangevraagd. Het is niet de eerste keer dat de gesubsidieerde instelling met financiële problemen kampt. Reeds in 2009 ontsnapte Simplon ternauwernood aan een faillissement. Toen al overwoog het College van B & W om het podium op te heffen. In 2007 verhoogde Simplon de prijzen om zo het exploitatietekort aan te vullen.

800px-SimplonGroningen
foto: MigGroningen – Wikimedia

Doordat bezoekersaantallen vanaf 2011 bleven stijgen was er in 2012 nog sprake van een goed jaar waarin zelfs winst werd geboekt.

Al in oktober van dit jaar werd bekend gemaakt dat het poppodium de tijd zou krijgen tot de zomer van 2014 om te bewijzen dat de organisatie bestaansrecht heeft. En nog steeds kan de organisatie rekenen op een hoop steun van burgers en de politiek.

Dagblad van het Noorden geeft aan dat het faillissement van Simplon gepaard gaat met een flink aderlating voor de Gemeente Groningen. De lening van bijna 7 ton kreeg de organisatie om het pand op te knappen.

Simplon zal na het faillissement hoogstwaarschijnlijk gaan samenwerken met Vera. De zaak wordt vandaag besproken in de gemeenteraad.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 − 16 =