World Press Photo 2013

Dit jaar werd de prestigieuze World Press Photo expositie naar Groningen gehaald door de Stichting Wereld Pers Foto Groningen. De expositie is te bezichtigen in de Aa-kerk.

wordpressHet Clear Fotofestival houdt tegelijkertijd een nevenexpositie in de Aa-kerk waar winnende foto’s van deze competitie worden getoond. Daarnaast wordt er een uitgebreid educatie programma aangeboden voor basis-en voortgezet onderwijs uit de regio.

Over de Word Press Photo tentoonstelling

Ook dit jaar waren de foto’s van de World Press tentoonstelling schokkend. Uiteraard veel foto’s uit Alepo waar bloed, moord en doodslag de hoofdrol inspelen. Ook de pijn en ellende die de gifgasaanval afgelopen maart teweeg heeft gebracht was veelvuldig gedocumenteerd.

Uiteraard werden er ook andere intrigerende onderwerpen ten toon gesteld, zoals mensen met misvormingen, ziekten en een moeder met kind met kind uit Iran, die beiden overgoten waren met zoutzuur door de man in het gezin.

wordpress-2De expositie laat menselijk emoties zien of roept ze op. De meest maatschappelijk en cultureel beladen onderwerpen passeren de revue.

De expositie is dagelijks te bezichtigen in de Aa-kerk tot 15 december.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 + 10 =