Sterren sporten in Beatrixoord bij de All Stars

Vanmorgen stond er in de sporthal van UMCG Centrum voor revalidatie, locatie Beatrixoord in Haren een sportinstuif op het programma voor kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Het was een feestelijke ochtend en de kinderen kunnen meedoen aan allerlei sporten.

allstars-1De Sportinstuif begon om 10.00 uur. De kinderen konden kiezen uit intensievere sporten als judo, tennis en basketbal, maar ook minder intensieve als boccia en weerbaarheidstraining. Zo maakt het niet uit of de deelnemers in een rolstoel zitten, op krukken lopen of gewoon kunnen rennen. Voor iedereen was er wel iets te doen.

Deze introductieochtend werd ingeleid en begeleid door twee topsporters. De eerste was wereldkampioen Kungfu Earl Blijd, die na zijn ernstige ongeluk in het Beatrixoord moest revalideren. Als tweede was Johan Reekers er die al 8 keer heeft meegedaan aan de Paralympics. Onder andere in de onderdelen zitvolleybal en handbiken.

All Stars

Aan het eind stond er een kennismaking met de All Stars op het programma. Bij de All Stars kunnen de kinderen als vervolg op de sportinstuif elke week met hun leeftijdsgenoten sporten. De groep staat onder deskundige begeleiding en doet verschillende sport- en spelactiviteiten, geschikt voor iedereen.

allstars-3Niets is zo leuk voor kinderen als samen en op eigen niveau sporten en spelen. De All Stars biedt deze mogelijkheid eindelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening.

Deze activiteit is een initiatief van Sportplein Groningen, kinderrevalidatie Beatrixoord, Prins Johan Friso mytylschool in Haren en de Stichting Bewegen en Ademhalen.

Meer informatie of meedoen?

 

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 ⁄ 5 =